Akciós bejárati ajtó

Egyszer minden otthon eljut arra a pontra, ahol szükségessé válik a bejárati ajtó cseréje. A csere leggyakoribb oka, mikor a nyílászáró használata nehézkes, vagy pedig már elavult. Ezeknek az ajtóknak a használata nem csak mindennapos bosszúságot okoz, hanem télen rengeteg energiát is elveszthetünk rajtuk keresztül. A nyílászárók cseréje minden esetben megéri a ráfordított összeget, mivel komfortosabbá, valamint energiatakarékossá tehető az otthonunk. A cseréhez szükséges pénzösszeg egy-egy akciós bejárati ajtó esetében még alacsonyabban tartható, tehát érdemes figyelemmel kísérni az ajánlatokat.

Milyen előnyökkel járhat egy akciós ajtócsere?

Természetesen mindenki szeretné a lehető legolcsóbban modernebbre cserélni a bejárati ajtóit vagy ablakait. Többféle akcióra is előfordulhat, ennek köszönhetően pedig a bejárati ajtó, a beépítés, vagy akár hozzá tartozó kiegészítők ára is csökkenhet.

A műanyag bejárati ajtó a kiváló ár-érték arányával minden esetben előnyös lehet, amennyiben nem ragaszkodunk a természetes anyagokhoz. A kedvező ár főként az alapanyagának köszönhető, melynek előállítása nagy mennyiségben lehetséges, a fához képest pedig nem rövid időn belül. A műanyag ablak elemei nem igényelnek festést sem pedig védelmet, így ezeknek a költségei sem emelik a szerkezet árát. A gyártásukhoz használt PVC pedig sok esetben újrahasznosított elemeket is tartalmaz, ami a környezetünk számára is hasznos.

A műanyag ajtók cseréje a különböző akcióknak köszönhetően még kedvezőbbé tehető. Ilyen esetekben gyakori, hogy egy-egy ajtótípust olcsóbban kínálnak, vagy pedig a beépítés költségei csökkennek le egy időre. Alkalmanként lehetőségünk van bizonyos kiegészítők akciós rendelésére, mint például egy szúnyoghálós ajtó.

A fából készült bejárati ajtók ára némileg magasabb a műanyagokénál, ám a különbség bizonyos esetekben minimális is lehet. A természetes anyagok használata mindig is közel állt az emberekhez. Az egyedi minták, a természetes és látványos megjelenés, valamint sokféle lehetséges szín nagyon vonzóvá teszi őket az emberek szemében.

A fa bejárati ajtók gyártására többféle faanyag használható. Otthonunk új bejárati ajtaját elkészíttethetjük luc illetve borovi fenyőből, tölgyfából, vagy akár egzotikusabb fajtákból is. A fa nyílászárók felülete minden esetben védelmet igényel, amennyiben kültéri használatba kerül. Természetesen beltéri felhasználás esetén is javasolt a felületkezelésük. Ez a kezelés nemcsak megvédi az időjárástól és a kártevőktől az ajtót, de előnyös külsőt is biztosít számukra.

A kedvező ár biztosítása érdekében a fa bejárati ajtókat hossztoldott faanyagból is elkészíthetik. Ez az alacsonyabb költségek mellett biztosítja a hibátlan felületet a nyílászáró számára. A fa bejárati ajtók esetében is van lehetőség további akciókra, a korábban említett dolgok mellett a felületkezelés ára is csökkenhet.

Miből tevődik össze egy bejárati ajtó csere ára?

Amikor árajánlatot kérünk az bejárati ajtó cseréjére, a kapott összeg a legtöbb esetben tartalmazza a lentebb felsorolt dolgokat. Természetesen lehetnek kivételek, ezért mindenképpen érdemes tisztázni, hogy mit is kapunk a pénzünkért.

Gyártás

A költségek legnagyobb részét természetesen a termék legyártása alkotja. Ebbe főként az alapanyagok ára, valamint az összeszerelés költségei tartoznak bele. Az összeállítás az ajtó típusától függően általában néhány hetet vesz igénybe.

Felületkezelés

Az ajtó felületkezelése többnyire a fémből vagy fából készült példányoknál szükséges. Alkalmazásuk nem csak a külsőre van hatással, hanem védelmet nyújt az ajtó számára. A műanyag bejárati ajtóknál a megszokott fehér színtől is eltérhetünk, ezt fóliázással érhetjük el. A profilok fóliázásával némi többletköltségért cserébe eltérő mintájú vagy színű nyílászárót is kérhetünk.

Szállítás

A szállításra a bejárati ajtó elkészültét követően van szükség. Ilyenkor a bejárati ajtó egy előre megbeszélt időpontban kerül kiszállításra, mely akár azonnal be is építhető. Gyakori dolog egy-egy akció során, hogy ingyenes kiszállítást kapunk az ajtóhoz. Természetes mi magunk is megoldhatjuk a szállítást amennyiben rendelkezünk megfelelő méretű gépjárművel, de célszerűbb, ha a beépítő szállítja az ajtót.

Beépítési és anyagköltség

A kiszállított bejárati ajtót már csak be kell építeni, ehhez általában néhány óra szükséges. A beépítés költségei magukba foglalják a szükséges eszközöket és anyagokat. A bontáskor történő falsérüléseket előzetes megbeszélés szerint mi is kijavíthatjuk, illetve a törmeléket is elszállíthatjuk.