Egyedi méret bejárati ajtók

Egyedi méretű bejárati ajtó

A bejárati ajtó az épület védelmének legfontosabb része, a bennük található zárszerkezetek, valamint a masszív felépítésük segítenek az ajtó számára, hogy feladatukat hatékonyan lássak el. A bejárati ajtók legfontosabb feladata természetesen a biztonság megteremtése, ám manapság más igényeknek is meg kell felelniük. Mivel minden egyes nap számtalan alkalommal használjuk, így fontos hogy megbízhatóak és tartósak legyenek, egy nehezen zárható ajtó napi használata elég idegőrlő. Az egyedi méretű bejárati ajtó gyártásával bármilyen típusú vagy korú épület számára elkészíthető a megfelelő méretű nyílászáró.

Az egyedi méretű gyártás előnyei

A bejárati ajtó egyedi méretű gyártása segítségével bármilyen épület számára legyártható a méretben tökéletesen egyező ajtó. Az egyedi gyártásnak köszönhetően akár teljesen a saját ízlésünknek megfelelő bejárati ajtó is elkészíthető, mely minden egyes hazatéréskor feldobhatja napunkat.

Az egyedi méretű bejárati ajtó gyártása azért szükséges, mert a manapság használt szabványméretek szinte kizárólag a fiatalabb épületek falnyílásaihoz igazodnak. A régebbi, valamint a szabványmérettől eltérő ajtók esetében egyedi méretű gyártásra van szükség a bejárati ajtó cseréje során.

Az egyedi méretű ajtó gyártásához szükség van az ajtók valamint az annak helyet adó falnyílás pontos méretére, melyet egy kollégánk rögzít a helyszínre érkezve. A bejárati ajtó, valamint a falnyílás mérete mellett a leendő ajtó többi tulajdonságát is rögzíti, mint például az ajtó anyaga, színe, formája, vagy a felhasznált üvegezés típusa. Ennek köszönhetően számos egyedi igényünk is figyelembe vehető a gyártás során, valamint egyéb kiegészítővel ellátott bejárati ajtó elkészítése is lehetséges. A helyszíni felmérésen felvett pontos méretek kiemelten fontosak annak érdekében, hogy tökéletes méretű ajtó készüljön. Ezzel megelőzhetőek a beépítés során jelentkező problémák, így könnyebben és gyorsabban lezajlik a folyamat.

Az egyedi méretű gyártás során, megfelelő méretű falnyílás esetén lehetőségünk van a régitől eltérő ajtó beépítésére is. Az egyszárnyas, szimmetrikus és aszimmetrikus kialakítású kétszárnyas bejárati ajtót, melyet fix üveges felül vagy oldal világítóval, vagy akár nyitható ablakkal elláthatjuk. Ezek a kiegészítők nagy hatást gyakorolnak az ajtó külsejére, valamint a mindennapos használatra is.

Az egyedi méretű gyártás a mai szabványméretű falnyílások esetén is használható, mivel ennek segítségével akár teljes mértékben a magunk igényeire alakíthatjuk otthonunk bejárati ajtaját.

Egyedi méretű bejárati ajtó fából

A fa hosszú évszázadok óta az egyik legfontosabb alapanyaga otthonunknak, a bejárati ajtók nagyon hosszú ideig többnyire fából készültek. A hosszú idő alatt számtalan fejlesztés történt az ajtók gyártásánál, mely tartósabb, megbízhatóbb, valamint biztonságosabb szerkezetek létrehozását tették lehetővé.

A technika fejlődésének köszönhetően már kiküszöbölhető a régi fa ajtók egyik legnagyobb problémája, mégpedig a vetemedés. A modern fa bejárati ajtók gyártásához jó minőségű, valamint megfelelő módon szárított faanyagot használnak, melyet rétegragasztással tesznek még ellenállóbbá a vetemedéssel szemben. A rétegragasztott faanyag gyártása során több rétegnyi fát ragasztanak össze egymásra ellentétes száliránnyal, így nem csak tartósabb, de erősebb szerkezet jön létre.

Az egyedi méretű bejárati ajtók gyártása során lehetőségünk van festett, vagy lazúrral kezelt nyílászáró választására is. A festett ajtók esetében kiválaszthatjuk a nekünk megfelelő színt, a gyártás során pedig azzal a színnel látják el a szerkezetet. Ha festést helyett lazúros kezelést szeretnénk az ajtó számára, akkor a fa természetes erezet látható marad az ajtó felületén, mely még természetesebb és látványosabb hatást kelt majd.

A modern felületkezelések védelmet nyújtanak a fa számára a felületüket károsító rovarokkal, párával, valamint az erős UV sugárzással szemben.

Egyedi méretű bejárati ajtó műanyagból

A műanyag bejárati ajtók kiváló ár-érték aránya, valamint egyszerű használata miatt hamar belopta magát az emberek szívébe. A műanyag elemeknek köszönhetően az ajtó felülete és anyaga nem igényel festést vagy védelmet. A kemény és ellenálló felület hosszú időn keresztül ellenáll a természetet erőivel szemben. A hozzáadott adalékoknak köszönhetően a rendszeres erős napfény sem tesz kárt a műanyag ajtó anyagában. Az üreges kialakításnak köszönhetően a műanyag ablakok kiváló hőszigeteléssel járulnak hozzá otthonunk védelméhez.