Borovi bejárati ajtó gyártása

A borovi bejárati ajtó gyártása kültéri és beltéri használatra egyaránt alkalmas nyílászárók készítését teszi lehetővé. Ennek köszönhetően családi házak, társasházak, valamint panellakások esetén is megoldást jelenthetnek az ajtók modernizálása során.

Borovi bejárati ajtó gyártása és előnyös tulajdonságai

A borovi bejárati ajtók a technikai fejlődésnek köszönhetően már sokkal tartósabbak a régebbi fa nyílászáróknál. A bejárati ajtó a fejlett záraknak köszönhetően pedig jóval biztonságosabb, így hatékony védelmet nyújt otthonunk számra.

Gyártásuk során az egyik legfontosabb szempont az ajtó hőszigetelése, emellett pedig lényeges a szerkezet hangszigetelése is. A természetes alapanyag használatának köszönhetően az nyílászáró szép és egyedi megjelenést biztosít az előszobánk vagy nappalink számára.

A rétegragasztott, hossztoldással előállított fából készített borovi fenyő bejárati ajtó egyedi is hibáktól mentes felülettel rendelkezik. A rétegragasztásnak köszönhetően a szerkezet ellenálló lesz a vetemedéssel szemben, mely idővel megnehezítené az ajtó használatát. A még jobb záródás és hőszigetelés érdekében a bejárati ajtó hőszigetelt üvegezéssel, valamint dupla gumi tömítéssel látják el a gyártás során.

A hőszigetelt üveg két vagy három rétegnyi, 4 mm vastagságú üvegből áll. Az üvegrétegek között 16 mm-es légrés van kialakítva, ezt a gyártás során kripton vagy argon gázzal töltik fel. A hőszigetelt üveg kialakításának köszönhetően jelentősen lecsökkenthető a felületükön elvesztett hő mennyisége a hagyomány, egyrétegű üveghez képest.

Habár a borovi fenyő kiválóan alkalmas a kültéri használatra, szükség van felületének védelmére is. Ennek érdekében még a gyártás során ellátják a szükséges védelemmel valamint festéssel. Erre azért van szükség, hogy az ajtó nehezebben hozzáférhető, valamint nem látható része is megkapja a szükséges védelmet. A tartósság érdekében bizonyos időközönként szükség van a felületkezelés megújítására, ezt általában 7-8 évente érdemes majd elvégezni.

Borovi bejárati ajtó gyártása szabvány méretben

A szabványméretben történő gyártás segítségével a nyílászárók nagy tételben kerülnek legyártásra, ezért a folyamat kevesebb időt vesz igénybe. Emellett a tömeges termelés alacsonyabb árat is eredményez. A gyártás során a mai modern szabványméretnek megfelelő ajtókat készítenek. Az újabb építésű épületek esetében a falnyílások mérete általában szabvány szerint kerül kialakításra, így használatuk többnyire az újabb építésű házakra és lakásokra korlátozódik.

Borovi bejárati ajtó gyártása egyedi méretben

Az egyedi méretű gyártás ajtó bármilyen épület számára lehető teszi a megfelelő méretű ajtó elkészítését. Az egyedi méretű falnyílások pontos méreteit egy helyszíni felmérésen rögzíti egy munkatársunk, ezzel biztosítható, hogy a beépítés problémák nélkül történjen.

Az egyedi gyártású bejárati ajtók előállítása némileg nagyobb költséggel jár, valamint esetenként több időt vesz igénybe, de bármelyik falnyílás számára elkészíthető a mérethelyes ajtó. Az egyedi gyártás során lehetőségünk van az igényeinknek megfelelő ajtó elkészítésére is. Ennek köszönhetően akár ívekkel ellátott, vagy akár nyitható ablakkal, vagy oldalvilágítóval ellátott borovi bejárati ajtót is választhatunk. A helyszíni felmérésen a pontos méretek mellett a megrendelő igénye is rögzítésre kerül, mely magában foglalja többek közt az ajtó színét, valamint az üvegezés típusát is.